---

ÅTERBLICK OCH NYHETSBREV i vintertid

Det har varit ett annorlunda år för mig och min familj och jag vill göra en snabb återblick på ett stundtals tungt men ändå hoppfullt 2015. Återblicken blir mer personlig än yrkesmässig då jag och min familj, under större delen av året, bott i Umeå för att vara nära vår äldsta dotter under den intensiva cancerbehandling hon fått på Norrlands Universitetssjukhus Barn 3. Behandlingen fortsätter mer lågintensivt under 2016 och nu har vi flyttat tillbaks hem till Tärnaby. Förhoppningen är att jag successivt kan återgå till mitt skapande utifrån min glasateljé och verkstad i Bäcknäs. 

Jag har utgått från min tidigare e-postlista för nyhetsbrev och har nu lagt till dig som prenumerant. Hör av dig om något blev fel i utskicket eller om du vill avsluta din prenumeration (via länk längst ner på sidan). 

---
SVT Dokumentär 22 december 2015

SVT Dokumentär 22 december 2015

100 MIGRATORY är del av dokumentären Åtta Årstider som visas på SVT nu i december. Filmen är av Oskar Östergren och handlar om samiska konstnärer och kreatörer som berättar om sitt förhållande till de åtta samiska årstiderna.

Sändningstider:
SVT2 och SVT Play tis 22 dec 2015 kl 19.30
SVT2 tors 24 dec 2015 kl 10.25
SVT2 sön 27 dec 2015 kl 23.00

Läs mer.

---
Radhus_Forsete_horisontell

Färgsättning på radhus centrala Umeå

Nu finns äntligen bild på den nya glasfasaden till de högt byggda radhusen i kvarter Forsete i centrala Umeå. Den strukturfärgade glasfasaden, som tagits fram av Monica L Edmondson i samarbete med White Arkitekter Umeå, syns in mot gården och från Comfort Hotel Winn.

Foto: Åke E:son Lindman

Läs mer.

---
Konst att upptäcka i Umeå

Konst att upptäcka i Umeå

Artikel i VK 25 mars 2015 om de senaste årens samarbete mellan Monica, White Arkitekter Umeå och Ågren Konsult Göteborg. Resultatet finns i centrala Umeå med mönstersättning för glasfasad i kvarter Forsete samt skärmtak och innertak i samma kvarter (Comfort Hotel Winn och Utopia köpcentrum och galleria).

Läs mer.

---

Önskar er alla God Jul och Gott Nytt År 2016!